Mūsdienu civilizētās pasaules straujais ritms cilvēku ikdienā ir ienesis daudz pārmaiņu. Esam kļuvuši mazkustīgāki, bieži pārguruši ikdienas stresa nevis fiziskās slodzes dēļ, neregulāri ieturam maltītes, pārmērīgi daudz savā uzturā izmantojam rūpnieciski pārstrādātus, rafinētus pārtikas produktus. Nav brīnums, ka šāda dzīvesveida dēļ cilvēki arvien biežāk saskaras dažādām civilizācijas slimībām. Ēdienam ir liela loma labas pašsajūtas nodrošināšanā, tas arī padara mūsu dzīvi patīkamāku. Tomēr uzskatām, ka kulinārijas brīnumiem, vismaz ikdienā, nevajadzētu aizēnot uztura uzņemšanas galveno jēgu – saglabāt veselību.
Produktu izvēlē priekšroku dodam pašmāju izcelsmes produktiem, jo tas ir ļoti vēlams tāpēc, ka produktos esošie vitamīni un barības vielas ir visvairāk piemērotas cilvēkiem, kas dzīvo attiecīgajā valstī, kur tie audzēti (Jeilas universitātes pētījums, 2008.) Turklāt mīlētākie produkti nāk no saimniekiem, kas to radīšanā ielikuši visu savu sirdi.
ŽAKS-2 galvenie darbības principi:
kvalitāte
funkcionalitāte un pieejamība visiem
vienkāršība
profesionalitāte
pozitīvisms